Urmareste-ne pe Facebook:

L – V: 09.00 – 17.00

Sharing is caring!

1. Dacă știi un caz care merită atenție, ASIGURĂ-TE că informația ajunge unde trebuie. „Vă ajutăm din Brașov” este un grup bine organizat și cu experiență în ajutorul acordat vârstnicilor, coordonat de asociația non-profit „Îngrijire Acasă”, iar cel mai bun mod de a transmite informația este prin apelarea numărului unic al dispeceratului: 0724 084 169.

2. VERIFICĂ informația înainte de a face orice altceva. Zilele acestea circulă foarte multe informații false despre cazuri care de fapt nu au nevoie de ajutor. Este important ca energia să fie concentrată pe cele care CHIAR sunt urgente și importante!

3. Dacă vrei să ajuți direct, ÎNSCRIE-TE ca voluntar prin formularul Google: https://forms.gle/LHEAPogMNAZ3YB4LA. Poți contribui pe teren, livrându-le cele necesare oamenilor care au nevoie, sau chiar de acasă, ca operator call center, care răspunde la telefoanele primite de la vârstnici (ture de câte 2 ore, în zilele în care poți. Trebuie doar să ai acces la un laptop și internet și te programezi dinainte. Îți facem noi instruirea)!

4. Dacă ai hrană, medicamente, măști sau dezinfectant și vrei să le donezi, TRANSMITE informația cât de rapid la dispecerat, ca să știm de ea! Dacă vrei să donezi bani pentru achiziționarea materialelor de protecție, o poți face în contul Asociației INGRIJIRE ACASA la RO46 RZBR 0000 0600 1688 0960, deschis la Raiffeisen Bank.

5. Un alt mod SIMPLU prin care poți ajuta este să îți informezi vecinii în vârstă și să-i susții cu lucruri mărunte. De exemplu, pune un afiș pe scară că le iei tu gunoiul de la ușă luni, miercuri și vineri. Nu uita să porți mănuși și mască!

6. Sună și întreabă-ți rudele în vârstă dacă au nevoie să le încarci cartela de telefon/să le plătești abonamentul sau facturile la utilități online. Plătești cu cardul tău iar apoi îți dau ei banii – ți-i pot lăsa pe preș, ca să limitați interacțiunea.

7. Sună-i pe cei dragi, mai ales dacă știi că sunt singuri. Trăim vremuri grele și apăsătoare, iar izolarea este singura formă de a ne proteja. Dar putem diminua din teamă și singurătate ținând aproape unii de ceilalți.

Să comunicăm eficient, să verificăm informațiile și să ajutăm, păstrând o minte limpede!
”Vă ajutăm din Brașov” colaborează cu autoritățile statului, cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția de Asistență Socială Brașov, împărțind resurse și informații.

Mai poți ajuta și distribuind acest mesaj. Nu vom putea salva lumea de unii singuri, dar împreună suntem de neoprit!

Mulțumim și hai, #săfimbine!

Sharing is caring!