Urmareste-ne pe Facebook:

L – V: 09.00 – 17.00

Vreau să ajut

1. Dacă vrei să te implici, ÎNSCRIE-TE ca voluntar prin formularul Google. Poți contribui pe teren, livrându-le cele necesare oamenilor care au nevoie, sau chiar de acasă, ca operator call-center, răspunzând la telefoanele primite de la vârstnici (ture de câte 2 ore, în zilele în care poți. Trebuie doar să ai acces la un laptop și internet și să te programezi dinainte. Îți facem noi instruirea).

Te poți înscrie aici: https://forms.gle/LHEAPogMNAZ3YB4LA

2. Dacă ai hrană, medicamente, măști sau dezinfectant și vrei să le donezi, TRANSMITE informația cât de rapid la dispecerat, ca să știm de ea!

3. Dacă vrei să donezi bani pentru achiziționarea materialelor de protecție, o poți face în contul Asociației INGRIJIRE ACASA la RO46 RZBR 0000 0600 1688 0960, deschis la Raiffeisen Bank.

4. Un alt mod SIMPLU prin care poți ajuta este să îți informezi vecinii în vârstă și să-i susții cu lucruri mărunte. De exemplu, pune un afiș pe scară că le iei tu gunoiul de la ușă luni, miercuri și vineri. Nu uita să porți mănuși și mască!

5. Sună și întreabă-ți rudele în vârstă dacă au nevoie să le încarci cartela de telefon/să le plătești abonamentul sau facturile la utilități online. Plătești cu cardul tău iar apoi îți dau ei banii – ți-i pot lăsa pe preș, ca să limitați interacțiunea.

6. Sună-i pe cei dragi, mai ales dacă știi că sunt singuri. Trăim vremuri grele și apăsătoare, iar izolarea este singura formă de a ne proteja. Dar putem diminua din teamă și singurătate ținând aproape unii de ceilalți.

Să comunicăm eficient, să verificăm informațiile și să ajutăm, păstrând o minte limpede!

”Vă ajutăm din Brașov” colaborează cu autoritățile statului, cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția de Asistență Socială Brașov, împărțind resurse și informații.

Mai poți ajuta și distribuind acest mesaj. Nu vom putea salva lumea de unii singuri, dar împreună suntem de neoprit!