Urmareste-ne pe Facebook:

L – V: 09.00 – 17.00

Sharing is caring!

Am susținut în repetate rânduri că Vă ajutăm din Brașov nu este un serviciu social sau de caritate și că scopul acestei inițiative a fost de a oferi un sprijin vârstnicilor brașoveni în această perioadă de grea încercare pentru noi toți, prin contribuția tuturor celor care simt că pot să ajute într-un fel sau altul. Continui să cred că solidaritatea și implicarea trebuie să devină firești pentru societatea în care ne dorim să trăim iar uitându-mă la ce a devenit Vă ajutăm din Brașov, am speranța că suntem pe drumul cel bun. 🙂

Ajung, însă, la noi multe povești triste, ale unor oameni care își trăiesc apusul în condiții nedemne și nedrepte, bunici ai căror povești ne înduioșează și ne mișcă. La fel cum primim multe mesaje de implicare de la voi, din dorința sinceră de a contribui într-un fel la grija față de semenii mai puțin norocoși. Și, pentru că nu putem sta potoliți, ne-am gândit să vă ajutăm să ajutați 🙂

Așadar, Vă ajutăm din Brașov lansează campania pachetelor de Paște pentru seniorii greu încercați, o acțiune prin care gândurile noastre de bine să ajungă la aceștia, sub forma unor pachete de alimente în valoare de 150 lei/ pachet.

Cum puteți ajuta?
– Donând orice sumă vă permiteți în contul Asociației INGRIJIRE ACASĂ, RO46 RZBR 0000 0600 1688 0960, deschis la Raiffeisen Bank, cu mențiunea „Donație pachete alimente de Paște”.
– Donând alimente sau produse de igienă în cantități mari. Vor fi greu de gestionat din punct de vedere logistic donațiile de produse în cantități mici, deoarece asta ar face ca doar unii dintre bunici să beneficieze de ele și nu ne dorim să fim noi cei care să trebuiască să aleagă dintre ei. Mai mult decât atât, dacă asta ar prespune să mergeți la magazin să cumpărați alimentele pe care să le aduceți la noi la depozit, ar însemna să faceți drumuri în plus, interacțiuni sociale în plus, exact ceea ce noi încercăm să evităm pe cât posibil.
– Adoptând un bunic. Puteți adopta unul sau mai mulți bunici pentru care să donați contravaloarea unuia sau mai multor pachete (multiplu de 150 lei), în contul Asociației INGRIJIRE ACASĂ, RO46 RZBR 0000 0600 1688 0960, deschis la Raiffeisen Bank. Și să îi scrieți o scrisoare acestui bunic adoptiv, pe care să ne-o trimiteți pe email la [email protected], pe care noi o vom printa și i-o vom duce odată cu pachetul. Iar dacă sunteți de acord și menționați asta în emailul pe care ni-l trimiteți și, dacă și bunicul/ bunica sunt de acord, vă putem pune apoi în legătură. Ca și ei, cei care nu stau pe internet, să știe că noi ne-am organizat ca să îi ajutăm și că nu sunt singuri, că un oraș întreg e alături de ei.
– Sunându-ne la 0724 084 169 și 0371 78 11 08 să ne spuneți dacă aveți cunoștință de cazuri sociale, vârstnici cărora le-ar prinde bine pachetele de la noi. Vă rugăm să îi anunțați înainte și să ne sunați doar după ce ați vorbit cu ei. Este corect să le oferim ocazia de a accepta, sau nu, ajutorul nostru. Nu vrem să punem pe nimeni într-o situație neplăcută sau să facem pe cineva să se simtă inconfortabil.
– Distribuind informația pe rețelele sociale. Cu cât mai multă lume află de acțiunea noastră, cu atât avem șansa să ajungem la cât mai mulți seniori. Nu uitați să le spuneți și celor pe care îi știți bine, dar singuri, că ne pot suna la 0724 084 169 și 0371 78 11 08 dacă au nevoie să le facem cumpărăturile sau să le scoatem rețelele.

Coordonatorul acțiunii este colegul nostru, Mihai, pe care îl găsiți la 0726 117 008.

Vom avea parte de sărbători ciudate anul acesta. Dar le vom petrece cu bine, împreună.

#săfimbine

Sharing is caring!